Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Cuvintele care (ne) conduc

Nichita spunea despre cuvinte ca "sunt vehicule poetice " care "transporta sensuri si emotii"...
Multi se intreaba cum sa atraga mai mult "juicy" trafic catre site-urile proprii. Si, bineinteles unul din raspunsurile la aceasta intrebare ar fi ca depinde foarte mult de cuvintele (keyword) folosite..dupa parerea mea "content is king".
Dar oare ce cuvinte cheie "ii mana" pe romani pe internet? Ce "sensuri si emotii" transporta ei pe net :-)? Un ajutor ar putea veni de la statisticile trafic.ro (netbridge), care arata de exemplu pentru saptamana trecuta, intr-un clasament aleator facut de mine:
1 - jocuri ~ 640,000 cautari/zi
2 - felicitari ~ 130,000 cautari/zi (spike-ul a fost dat bineinteles de Sf. Valentine)
3- horoscop ~ 90,000 cautari/zi
4 - masini ~ 55,000 cautari/zi
5- bancuri ~ 18,000 cautari /zi
6 - subtitrari ~ 15,000 /zi
7 - sex ~12,000 /zi

s.a.m.d.
Desigur, clasamentul nu este exact, pentru ca Netbridge nu permite accesul la topuri. Si nu are nici un serviciu de tipul Google HotTrends.(disponibil la momentul de fata doar pentru Statele Unite). Dar, el arata niste tendinte (care mie mi se par absolut normale.)

Acestea sunt confirmate si de serviciul de trends de la Google, dupa cum puteti vedea mai jos:


Graficul este interesant in sensul in care releva si alte amanunte, cum ar fi de exemplu: cele mai multe cautari dupa sex s-au facut in limba maghiara ;-), iar cele mai multe dupa jocuri din Vaslui (?!- vreo legatura cu Artelecom?). Daca sunteti curiosi puteti studia si singuri aici.

In ceea ce priveste traficul, totusi nu cred ca aceste cuvinte sunt de mare folos, pentru ca ele indica tendinte generale, 'all time', unde concurenta este acerba si foarte multe site-uri le 'targeteaza'. Poate ca ceea ce poate fi speculat sunt cuvinte cheie cu 'valori instantanee' mari, de moment, cum ar fi spre exemplu: Sf. Valentin saptamana trecuta sau Kosovo saptamana asta.

2 comentarii:

Teodor spunea...

Cred ca incearca sa transmita public,impresii si idei care altfel ar ramane ingropate.Important este ca unii chiar strecoara putina emotie in textele publicate.Chiar aprecierile ironice, sau uneori voit putin rautacioase au emotiile lor.A crede insa ca sunt cuvinte care conduc(ne conduc) este periculos.Chiar daca la inceput a fost cuvantul, sa nu uitam ca in spatele cortinei sunt ganduri, ratiuni, sentimente,emotii.
28.02 09:53

Răzvan spunea...

Da, e clar, cam asta am vrut sa spun si eu..
Articolul era despre cuvintele care conduc in topul cautarilor pe internet..
Cineva parca spusese, la un moment dat, 'vorba bate gandul..' :-)