Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

A starry sky..

Uneori timpul nu mai are rabdare. Sau niciodata. Simt asta pentru un om pe care il cunosc de 10 ani, cam de pe la inceputurile net-ului in Romania; daca se poate spune 'cunosc' despre un om pe care nu l-ai intalnit niciodata, dar pe care l-ai citit cu regularitate si de la care ai invatat o multime de lucruri..
Majoritatea lucrurilor pe care le stiu despre net si mai ales cautarea pe net le stiu de la el. A fost unul dintre putinii care a incercat sa sistematizeze structura haotica a netului si sa faca din tehnicile de cautare o disciplina, oricat de superfluu ar putea parea aceasta. Cum sa gasesti firul rosu in maldarul de reclame, cum sa-ti antrenezi spiritul 'zen' de a gasi ceea ce cauti :-) si despre talentul de a gasi ceva la intamplare ('serendipity'). Despre disecarea realitatii pana la adevarul crud ('reality cracking'), reverse engineering (everything should be for free on the web), social engineering si o multime de alte lucruri..Amintesc aici si celebrele sale ghicitori, ori de exmplu stiti cum sa gasiti o imagine pe web? Credeti ca da? Incercati-va puterile cu asta, sau cu poate cu asta daca cealalta e prea usoara :)?
Sau tot ca exemplu: din ce sunt facute capsunele daca intreaga productie mondiala (2001) nu ajungea pentru a acoperi nici 5% din cererea Americii de Nord. Ce sa mai zicem despre inghetata de capsuni atunci? V-ati intrebat vreodata de ce la supermarket este intotdeauna coada la casa (desi sunt multe case) si de ce de-a lungul cozii sunt rafturi cu produse care mai de care? Poate omul in timp ce asteapta..

Cel mai important cred ca imprimat un mod de gandire. Ne-a oferit o cheie.
S-a stins o lumina undeva. 56 cred ca e mult prea devreme. Restul de amanunte and a 'world of knowledge' le puteti inca gasi aici (desi nu e clar daca DQ va continua munca maestrului).

In postul de adio Fravia ne dezvaluie un secret pe care il stiam deja:

<Yet my most cherished advice to all friends is the following: learn to enjoy your contingent present, don't be obsessed by the future. Carpe diem, and enjoy the current emotions: a starry sky, a fresh wind, the shells on the seashore, your love at your side in the night, a long talk in the evening twilight with a friend, the smile of your kids. Substituting *that* with a TV -or a computer screen- is a very poor bargain... that is one of the few things I am now pretty sure of.>

Si acum inchideti naibii f..le de calculatoare!

3 comentarii:

Andreea spunea...

Foarte frumos gandul cu calculatorul.

Desi eu insami scriu acest mesaj de la un calculator, stiu ca ma pot bucura de viata si imi place sa experimentez lucruri noi si sa aflu lucrurile importante din viata.

Mersi de informatii, sunt foarte pertinente, si gandurile pe care le am acum ma inalta.

Răzvan spunea...

Andreea, multumesc pentru comentariu! Daca vrei sa afli mai multe 'keep digging' in searchlores.org..

Andreea spunea...

Mersi frumos de hint. :)