Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Usual stuff...

Ziceam undeva ca oamenii iubesc violenta si cruzimea..pe 23 martie s-a deschis sezonul de vanatoare comerciala a focilor in Canada. Canada - o tara civilizata..


Mie mi s-a facut rau vazand imaginile astea. Violenta gratuita. Ce sa faca oamenii, daca asta e job-ul lor :-(
Macar animalele se ucid intre ele ca sa se manance. Se ucid inclusiv puii, care lenevind mangaiati de razele soarelui nu banuiesc nimic la apropierea vanatorului (grabit sa-si atinga cota) cu bita sau harponul..daca vreti detalii despre cum au fost ucisi 1,000 de pui intr-o zi le puteti avea aici.

Prima runda de vanatoare s-a incheiat pe 25 martie cu rezultate ''foarte bune'' - 17,200 de foci ucise in mai putin de 3 zile. Pana la sfarsitul sezonului trebuie sa se atinga o cota de 280,000 de pui de foca, tinand cont ca animalele au inceput sa naparleasca lepadandu-si 'haniutele' albe, ceea ce se intampla cam cand au 2 saptamani.
In 1996 guvernul Canadei, ofera subventii care impulsioneaza piata produselor din foca si creste cota permisa la 250,000 de exemplare. Printre rezultate: peste un milion de foci ucise in ultimii 3 ani - ceea mai mare vanatoare de mamifere marine din lume. Conform estimarilor cota de 280,000 din acest an va duce la o scadere cu peste 30% a populatiei de foci.
Decizia Rusiei din 18 martie de interzice complet vanatoarea focilor mai mici de un an este privita ca o mare victorie..
Sa ne mai miram atunci ca nimanui nu-i pasa de incalzirea globala?

Surse: stirileprotv.ro, www.stopthesealhunt.ca, www.ifaw.org

Niciun comentariu: