Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

I-a luat primavara prin surprindere!

Daca pentru, scuzati, handicapatii de la ADP, toaletarea pana 'la radacina' a arborilor cred ca a devenit un fel de competitie interna fara castigator, astazi am avut surpriza sa gasesc si lacul Herastrau secat (proababil ca el a fost secat inca de cu toamna, dar eu de abia acum l-am observat, desi mai fusesem de cateva ori in Herastrau..)
Cred ca astazi a fost prima zi calda din Bucuresti dupa o perioada mai lunga. Bineinteles, cu mic, cu mare, cu purcel si catel, romanii (desi aici cred ca ar trebui sa mentionez si chinezii :-), care si-au gasit de ceva vreme adapost in preajma parcului si acum erau la spalator la cismea..) au iesit ca soparlele la soare. Pentru ca de obicei, sufocati de 'lucrurile de zi cu zi', ne prinde seara pana sa facem o plimbare de o ora - doua, eu si Martutza ne-am disciplinat si acum incercam sa iesim din casa cat mai devreme. Asa se face ca azi pe la ora 12 eram in Herastrau.

Nu era prea multa lume inca la ora aia. Tura de rigoare - care cuprinde un ocol complet - ne-a permis sa vedem cum se aglomereaza incet-incet. Masinile roiesc in jurul parcului, parcate dupa sistemul clasic romanesc claie peste gramada, iesite din rand, unele pe randul doi, ca sa nu mai punem la socoteala stilul smuls - in care daca jeep-ul nu are loc intre 2 masini, il bagi transversal, incaleci bordura si ocupi in general 80-90% din locul pe unde de obicei se strecoara nenorocitii de pietoni..care chiar nu inteleg ce cauta pe acolo! Nu mai discut aspectul asta: Bucurestiul a devenit o imensa parcare, in care pietonii sunt niste tolerati.

Joggeri, caini, rolleri, biciclisti, copii cu mingea si rachete de badminton, oameni la plimbare. Primele terase s-au deschis, batrani cocheti, fete trecute la 'textile' si smecheri cu trabucul in gura se aliniau care mai de care pe bancile verzi, pe scaunele si sezlongurile teraselor, iar cei mai indrazneti direct pe iarba de malul lacului - sau a ceea ce ar fi trebuit sa fie un lac.. pentru ca edilii, motivand probabil secarea lacului drept o actiune de curatare si dragare, au fost luati pe nepregatite...de primavara de data asta! Chiar nu se asteptau sa mai vina primavara in aprilie!

Inchei, fara a uita sa-i amintesc pe vajnicii pescari amatori (?) care, aliniati ciopor acolo unde putina apa ramasa se ingusta cat mai mult, scoteau cu harnicie si spor peste dupa peste din apa mica - care nu mai putea asigura in atare conditii adapost si hrana populatiei acvatice...Poate pana la vara..?! Ce ziceti domnu' primar? Si daca tot va deranajati cu lacul, nu uitati si gramezile de gunoaie si saci cu gunoaie (va spun eu, scrie Romprest pe ei) depozitate prin unele colturi ale parcului, in general dupa niste plase de sarma care tin loc de gard, si in special in zona liniei ferate..

Niciun comentariu: