Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Wednesday, bloody Tuesday

A inceput ca o zi buna..pe bursa..adica 'verde'. Cei care urmaresc bursa si pietele internationale stiu ca exista suspiciuni in crestere legate de o posibila recesiune la nivel mondial, in care 'driver' sunt Statele Unite; iar bursele de pretutindeni au avut cel mai prost inceput de an de multi ani incoace..(in loc de prost trebuia sa spun groaznic. )
Dupa care a inceput sa o ia usor, usor in jos, s-a inrosit, iar apoi a fost de-a dreptul insangerata..asta venea la o zi dupa ce Fed-ul taiase dobanda cu 0.75%- cea mai mare reducere din ultimii 23 de ani (mi se pare ca a mai fost una de 1% prin '84)! Daca nici asta, nu putea reda 'sentimentele' pozitive inseamna ca nu ne puteam astepta decat la mai rau!..Ceea ce s-a si intamplat.
(si, totusi..ce cauta Demi Moore aici ;-)?


Europenii au inchis pe rosu.
Cum avea sa se dovedeasca putin mai tarziu, masura a avut totusi efecte bune, pentru ca in aceeasi zi pietele americane re-intrat pe trend pozitiv (DOW +2,5%).


Cred ca a fost un moment de cumpana, care nu sunt sigur ca a trecut.. vom vedea in timp. Ramane de vazut, penru ca masuri s-au mai luat si anul trecut: Banca Centrala Europena, Bank Of Japan si (nu mai stiu cum se numeste banca centrala la americani) au injectat mii de miliarde $ pentru a contracara criza. Fara succes. Bush a demarat saptamana trecuta un plan prin care injecta 150 miliarde $ in acelasi scop - evitarea recesiunii..Fara succes!

Printre efectele pozitive ale scaderii s-ar putea numara scaderea pretului (in sfarsit...!) la apartamente (pentru cei care nu stiu, originile crizei stau in creditele prea relaxate date in SUA, prin care oamenii si-au cumparat case prea mari, ne-necesare, pe care nu le pot intretine, iar bancile nu le mai pot vinde pentru ca preturile scaaad..)
Logica e simpla (cu scaderea dobanzii): dobanda scade --> banii fug din banci --> cumparatorii la bursa se inmultesc --> trend pozitiv.
Pentru Romanica: Euro ati vazut ca a inceput sa creasca, azi s-a oprit..! De ce? Probabil incepe bursa sa revina la trend pozitiv. De ce crestea: de exemplu, ieseau RON de pe bursa, se cumparau Euro (citeste crestea Euro), care plecau afara ca sa acopere gaurile..de neacoperit. Daca am stii cat de mari au fost acele gauri, am putea estima o eventuala oprire..

Oricum, dupa unii analisti se pare ca anul acesta va fi un an de scaderi lente si continue, punctat de scurte perioade pozitive de rally...

N-as vrea ca blogul meu sa se transforme intr-unul pesimist, de 'piaza rea', de aceea il voi inveseli si voi incheia pe un ton optimist ("C-asa-i romanul..!":-)

- cred ca ati vazut ce bine arata Demi Moore chiar si la 45 de ani, nu?! Deci, se poate! (Asta e un articol de citit pentru sotiile/'spouse'-le noastre..;-)

- stiti ce e 'ambra cenusie'? Este o secretie intestinala a casalotilor (sperm whale), care foloseste la fabricarea parfumurilor. Accidental, ajunge pe tarmul oceanelor si o puteti gasi plutind, sau direct pe nisip.. Si care e problema cu ea? Pai, in cazul unei crize mondiale, ne putem apuca cu totii sa cautam asa ceva, pentru ca nu costa mai putin de 10$ / gram! Problema este ca la Marea Neagra avem putine sanse de a gasi asa ceva, mai mult pe la altii (East Indies, The Maldives, mainland China, Japan, India, Australia, New Zealand ...).

Asa au facut ei..si au mai mult cu vreo 300,000 $ acum! Asa ca..fiti atenti pe unde treceti!


Un comentariu:

Mărtutza spunea...

Ai dreptate, Demi arata bestial, mai ales ca a nascut 3 copii...dar a fost ajutata 'un pic' si de chirurgia plastica. Un pic mai mult...