Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Clubul stirilor de pe alta lume

Cam asa ma simt cand citesc unele stiri, lasand la o parte exgerarile presei si hype-ul creat in jurul lor. Si asta destul de des.
vaca sinucigasa

28 de vaci. Exact atatea vaci s-au aruncat in prapastie in ultimele 3 zile. In Elvetia. Si nu pot sa cred ca le-a luat vantul pe sus, asa ca la RedBull..Vacile sunt animale 'serioase' :-). Poate satule de platitudinea vietii de vaca au hotarat s-o termine. In grup. Sau poate, suparate, au organizat o actiune impotriva marmotelor, ca nu inveleau ciocolata a la carte. Ori fermecate de Robert Kelly au crezut ca pot zbura..'I believe I can fly/ I believe I can touch the sky/ I think about it every night and day/Spread my wings and fly away..'. Niste vaci. ;-)



Intr-un altfel de registru se inscrie totusi stirea urmatoare. Abdullah Hassan Taleh al-Asiri, militant al-Qaeda aflat pe lista 'most wanted' a reusit sa se intalneasca cu ministrul de interne saudit, printul Mohammed sub pretextul 'pocaintei' si intoarcerii pe calea cea buna. A fost de fapt o incercare esuata de asasinat. Elementele surpriza (schimbarea paradigmei) pentru a reusi sa pacaleasca aparatul de securitate au fost:

- folosirea unui militant penitent, 'plin de remuscari', in timpul Ramadanului - un timp al impacarii si reconcilierii

- a fost tintit direct un membru al familiei regale saudite

- IED-ul (dispozitiv exploziv improvizat) a fost ascuns in cavitatea anala a atacatorului. A reusit astfel sa treaca de punctele de control securitate din doua aeroporturi si sa se imbarce in aeronava personala a printului Mohammed...mai mult a fost si tinut sub supraveghere 30 de ore. Nu se stie inca metoda de detonare: orice fire l-ar fi dat de gol, iar telecomanda se putea intercepta prin mijloace radio..Atacul a esuat totusi: cantitatea de explozibil nu a putut fi prea mare, iar corpul atacatorului a absorbit parte din forta exploziei..

Cred totusi ca dupa 30 de ore era nerabdator s-o declanseze :D. Si nu inteleg de ce n-au facut teste. :D

(Paranteza: limitarea lichidelor la 100 ml s-a introdus dupa dejucarea atacului din 2006 de la Heatrow; dupa atacurile de la 11 septembrie toate obiectele ascutite au fost interzise; controlul incaltarilor in aeroporturi a fost introdus dupa ce Richard Reid a fost prins cu 'bomba' la pantof in zborul American Airlines Flight 63 - toate au fost masuri reactive: oare acum sa ne asteptam si la altfel de controale, mai detaliate :-), in aeroporturi ... ?)

Un comentariu:

hpv spunea...

stirea cu cele 28 de vacute m-a cutremurat :(, chiar dk este de pe o alta lume ;))