Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Ora Pământului - 29 Martie, sîmbătă

Ora Pamantului 2008
Arată că-ţi pasă! Stinge şi tu lumina!
Ora Pământului este un eveniment global, creat pentru a simboliza că acţiunile fiecăruia dintre noi pot avea un impact pozitiv asupra schimbărilor climaterice şi încălzirii globale..cum suna sloganul unui supermarket: 'every little helps!" :-)
Milioane de oameni vor stinge luminile pe 29 Martie 2008 între orele 20:00 -21:00 Programul "Ora Pamantului" a fost initiat in 2007 in Sydney, Australia de catre World Wide Found for Nature, iar in 2008 va fi un eveniment global.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Crezi ca "lumea" stie de asa ceva? Marile puteri financiare, economice si militare stiu, dar ....In goana zilnica pentru existenta suntem inconstienti. Vreau sa-i raspund si Martei,si tie: credeti ca in mileniul III mai sunt necesare gradini si parcuri zoo in afara celor destinate cercetarilor stiintifice? Dar desigur un concediu in saffari da bine. Azi am aflat ca o statie de epurare a apelor pentru capitala costa 250 milioane de euro si nu poate fi realizata pana in 2015! Ipocrizie mai mare (daca are termen de comparatie) nu poate exista. Problema majora insa este daca, noi oamenii de rand putem actiona cu eficienta. Nu vreau sa fiu sau sa par fatalist dar ne autodistrugem.

Răzvan spunea...

In mod clar, grădinile zoologice si parcurile mai sunt necesare..toţi ştim asta. Oare cum vor arata copiii generaţiilor viitoare, in special cele crescuţi 'pe asfalt'? Fara iarba, fără grădini, fără parcuri, fără spaţii de joaca linga bloc..
Am văzut ca in Vest, occidentalii au foarte mare grija de acest aspect..grădinile zoologice din Madrid, Stockholm, Dublin sunt minunate. Aerul din Stockholm si Paris nu seamana deloc cu cel din Bucuresti.. e mai mult decat respirabil.
Dupa spusele prietenului nostru francez, Pierre - un atent observator al fenomenelor de acest gen si nu numai - vesticii au început, cel puţin acum, sa aibe grija de acest aspect, pentru ca in anii dezvoltării industriale au tăiat si defrişat cat a cuprins..desigur acum aduc deşeurile (nucleare si altele..) in Estul Europei :-(
Probabil ca nici ei nu sunt mai breji decât noi, dar au conştientizat problema si au atins un nivel de dezvoltare care le permite sa se preocupe de ea..ce bine ar fi daca am învăţa din greşelile altora!
In numai 20 de ani Bucureştiul a căzut pe ultimul loc la spaţiul verde/cap locuitor in Europa!
Am citit si eu articolul cu epurarea apelor..nu ştiam ca situaţia e chiar aşa..!
Cum mai ziceam si in alta parte cred ca, noi - oamenii de rand - putem acţiona, coopera, ajuta, numai daca exista iniţiativă la nivel politic..ori, la noi, din păcate, politicienii sunt un mare zero barat! ZERO! Niste inconştienţi. Nu ştiu cum ii va cataloga istoria, dar tare as fi curios sa vad..:-(