Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Vei fi promovat?

De mai de mult vroiam sa va aduc in atentie un articol despre promovare si avansare. Va intrebati daca sunteti aproape / departe de un asemenea eveniment in cariera? Sau asteptati sa fiti promovati si lucrul asta nu se intampla? Poate e timpul sa schimbati job-ul?
Atunci va propun sa faceti urmatorul test simplu, care mie mi se pare extrem de adevarat si in concordanta cu realitatea. Cei care lucreaza in 'constipatul' mediu corporatist pot aprecia foarte bine asta, dar probabil ca si ceilalti..Spun asta, pentru ca de cand am citit articolul am avut ocazia sa-l verific de cateva ori, inclusiv in mediul bugetar (institutii importante, nu spui care.. ;-)


Articolul contine cateva concluzii si intrebari, care poate pana la urma..sunt de bun simt?

-> Sunteti prieteni cu seful dvs. direct? Cei care muncesc cel mai mult, nu sunt promovati. Cei 'simpatici', da.

-> Lucrati la proiecte 'high-profile' la care toate lumea ar dori sa lucreze?

-> Salariul dvs. se afla la limita de sus a intervalului corespunzator pozitiei pe care o aveti? Nici macar nu stiti intervalul? Atunci nu e bine :-)

-> Munciti mai putine ore decat ceilalti? Folositi timpul care va ramane pentru networking si pentru a va face 'campanie'..Cand ati deschis ultima oara o discutie cu cineva caruia ii sinteti antipatic?

-> Credeti ca a venit momentul sa fiti promovat pentru ca aveti experienta? Mai ganditi-va inca o data!

>Am dat mai sus doar niste franturi, cred ca merita sa cititi tot articolul aici.

4 comentarii:

Anonim spunea...

aha, sa inteleg ca te gandesti serios la treaba asta? am un post liber aici :-)

Anonim spunea...

omul pana la urma e un "animal" social, asa ca partea de socializare e de multe ori mai importanta decat performantele propriu-zise de la job. asa ca regulile de prin carti care spun ca promovarea se obtine doar dupa performante importante nu dau informatii complete asupra a ce inseamna performanta :)

Marian Hanganu spunea...

Va recomand cartea "The Ape in the Corner Office" de Richard Conniff. Se gaseste pe Amazon si pe www.audible.com ca audiobook.
Omul este o maimuta, iar intamplarile si ierarhiile din birou sunt foarte aproape de cele din jungla. Fostul sef al Camerei Reprezentantilor SUA, artizanul revolutiei neoliberale, Newt Gingrich, recomanda o alta carte similara ca baza pentru formularea strategiilor de dominare in grup.
Sub aceste auspicii cred ca este naiv sa crezi ca munca si rezultatele sunt sigurele, sau macar principalele, criterii pentru avansare la serviciu.

Mărtutza spunea...

Eu am avut surpriza sa fiu promovata intr-un post de conducere tocmai cand 'performantele' mele o luasera la vale...a contat mai mult imaginea de fata muncitoare si competenta inregistrata pe retina cui trebuie la un moment dat...