Subscrieti la: Articole

Comentarii Foto Dofollow Banner

Romania trebuie distrusa...

O constatare amara a regizorului Mircea Daneliuc..
Va place Fagaras-ul, nu? Majoritatea romanilor cunosc Fagarasul, fie din excursii 'motorizate' - pe Transfgarasan, fie ca i-au urcat pe indelete cararile in drumetii memorabile. Din pacate, prin grija autoritatilor, nu va mai fi ce-a fost..Si nu cred ca este nebunie sau inconstienta din partea celor aflati la conducere (in speta aici Consiliul Judetean Arges, Ministerul Mediului, etc), ci nepasare combinata cu un calcul rece. Filmulete de mai jos spun mai mult decat as putea eu explica.

Distrugerea raurilor din Fagaras




Mai puteti citi: Link1 si Link2 sau articolele din "Jurnalul National" si "EvZilei".

"Si nu e vorba doar de pescuit. Aceste rauri puteau sa existe, pur si simplu, ca rauri..."
Nu stiu ce sa mai zic. Sper doar ca "viralul" anti-distrugere nu a atins inca forta maxima in opinia publica, ca romanilor le pasa, ca vor lua atitudine si ca totusi se mai poate face ceva. Semnati petitia!

3 comentarii:

fotograful spunea...

Asa se intampla pe la noi...dar ca o constatare personala mie mi se pare ca in general situatia e pe drumul spre indreptare si ma refer aici la turisti care usor, usor incep sa inteleaga ce e muntele si cum trebuie el protejat

Răzvan spunea...

@fotograful: Ma bucura ceea ce spui, desi eu nu prea vad cu aceiasi ochi..si sper din tot sufletul sa existe revirimentul de care zici.
Din pacate, insa, vedem ca posibila firava indreptare este ucisa chiar de autoritati - care dau girul distrugerii (ele, care ar trebui sa dea tonul atitudinii responsabile..), trimitandu-ne cu ani lumina inapoi. Cum sa mai inteleaga omul ca natura trebuie protejata, ca poate nu e bine sa-si taie padurea, cand vede distrugeri de proportii industriale promovate si aprobate chiar "de sus"..? Si chiar in zone declarate rezervatii naturale...

Nu inteleg de ce "fraierii" aia de austrieci nu si-au facut si nu-si fac zeci de microhidrocentrale pe riurile lor de munte? E clar ca nu ii intereseaza "energia verde"..

masaj erotic Arad spunea...

Razvan ai dreptate, in vest nu se intampla aceste lucruri